SNERTWEDSTRIJD 2010

Vandaag is de 1e snertwedstrijd vervist, we hopen dat dit een jaarlijkse traditie gaat worden. Deze wedstrijd was georganiseerd ter afsluiting van dit visseizoen. Er deden 20 deelnemers aan mee, een grote opkomst.
Zoals gewoonlijk kwamen we allen bijeen in ons clubhuis het buurthuis ’t Ganzenust in Vriescheloo, aldaar werden de reglementen nog even doorgenomen en zijn we gezamenlijk vertrokken naar het B.L. Tijdenskanaal (tussen Spetsebrug & Mercedesbrug) in Veelerveen. Bij vertrek was het vrij koud, maar na een tijdje begon het zonnetje heerlijk te schijnen waardoor het wat aangenamer werd. In ieder geval voor een tijdje, want sommigen werden later door de hoge bomen in de schaduw gezet helaas. Er was eerst ook een behoorlijke wind, die later wat ging liggen Tijdens onze wedstrijd was er ook een voetbalwedstrijd in Veelerveen, een enkeling dacht dat hij toegejuicht werd voor zijn visprestaties, maar helaas het was voor een doelpunt. Wat een teleurstelling.

De vangsten vielen tegen, de meeste vis werd midden in het parcours gevangen. Een enkele krab en een grote baars waren ook van de partij, maar die telden niet mee.
Aangezien het staren naar een niet ondergaande dobber niet echt bevredigend was, ging men van de omgeving genieten, stoet paarden met wagens, motoren, fietsers die het niet eens waren welke richting de route hen opstuurde. We hebben ons prima vermaakt.
Hoewel de vangsten tegenvielen, was de sfeer zeer gemoedelijk en sportief. De ego’s van de mannelijke vissers waren zeer amusant om te zien, ze probeerden elkaar te overtroeven.
Na de wedstrijd zijn we gezellig met z’n allen een bord snert en roggebrood met spek gaan eten, die bereid was door Geesje en Elsienus. Waarvoor mijn complimenten.

Na het heerlijke eten werd er overgegaan tot de prijsuitreiking. De snertbokaal ging naar Berend Petzinger met een gewicht van 1230 gram. Iedereen kreeg een vleesprijs, waarna iedereen voldaan en tevreden naar huis terugkeerde.

Berend

De snertbokaal werd ter beschikking gesteld door dhr. Petzinger en voor de eerste 3 plaatsen waren nog waardebonnen die door speciaalzaak Van Hoorn werden aangeboden. Waarvoor onze hartelijke dank. We mogen spreken van een zeer geslaagde dag en hopen dat het volgend jaar er nog 1 mag volgen.

NAAM GEWICHT
1 Berend Petzinger 1230
2 Jan Koster 1040
3 Aaldrik Koster 820
4 Jan Musch 700
5 Bart van Polen 590
6 Geesje Hilverts 580
7 Wessel Teuben 490
8 Harm Houwen 470
9 Jan de Ruiter 430
10 Henk v/d Molen 280
11 Kas Reininga 210
12 Eppo van Iren 140
13 Trijn Houwen 120
14 Ido Bakker 110
14 Andrea Rijks 110
16 Elsienus Hilverts 60
17 Ginie Hagedoorn 30
18 Bea Bakker 20
19 Dinie Reininga 0
19 Frans van Dijk 0
TOTAAL 7430