KOPPELSTEKWEDSTRIJD

Datum : 14 augustus 2010

Locatie : A.G. Wildervankkanaal, Musselkanaal.

Vandaag is voor de 2e maal de koppelstekwedstrijd vervist. Er deden 7 koppels mee, 3 heren koppels, 4 dame/heer koppels. Door ziekte waren enkele deelnemers niet in staat om aan de wedstrijd deel te nemen.

Om 6.00 uur werden de koppels ingeschreven en konden zelf een steknr. trekken. Daarna is de reglement nog even doorgenomen, er waren enkele wijzigingen t.o.v. vorig jaar. Behalve snoek, snoekbaars, paling en karper telde deze keer alle vis ook de pos en baars.

Dhr. A. Koster wenste ons allen succes waarna we gezamenlijk naar de waterkant zijn vertrokken. Ondertussen werd op de plaats van bestemming de steknrs. al door de voorzitter geplaatst. De stekken waren de dag ervoor al gemaaid. Elke koppel had een stek van 4 meter tot hun beschikking. Tussen de koppels zelf zat 30 meter ruimte. Wat heel prettig bleek te zijn. De koppels zaten ver genoeg uit elkaar zodat je geen last van elkaar had, maar dicht genoeg bij elkaar om te kijken hoe je concurrent het deed.

Bij aankomst aan de waterkant konden de koppels meteen beginnen met het opbouwen van hun uitrusting, waarna de wedstrijd om 7.00 uur begon. Het werd een prachtige zonnige dag. Aan het begin trok er een lichte mist over het water en kon je de vogels horen fluiten. Net als vorig jaar schitterde de zon hinderlijk op het wateroppervlak, waardoor het zicht op de dobber wat lastig werd, maar dat mocht de pret niet drukken. Naar mate de ochtend vorderde werd het wat warmer, maar we hadden er een heerlijk verkoelend briesje bij.

Aan het eind van de wedstrijd bleek dat alle koppels vis hadden gevangen, maar dat de brasems het zeer naar hun zin hadden op steknr. 1 en een enkele op steknr. 7 de rest van de koppels was het helaas niet gelukt om ze aan de haak te slaan. Op steknr. 6 is nog een mooie zeelt gevangen. Verder was het allemaal wat kleiner vis.

Steknr. 1 A. Koster & J. Koster

Steknr. 1 de winnaars A. Koster & J. Koster

Na de weging zijn we terug gegaan naar ons clubhuis 't Ganzenust in Vriescheloo waar, onder het genot van een hapje en een drankje, de uitslag bekend werd gemaakt.

Het bestuur had de wedstrijd goed voorbereid en georganiseerd. Voor de winnaars was er een wisselbokaal en ze kregen ieder nog een mooie herinneringsbokaal uitgereikt. Iedere deelnemer kreeg een vleesschaal en er werden nog een paar tegoedbonnen verloot onder de deelnemers.

Ook de 2e koppelstekwedstrijd mag een succes worden genoemd en zal volgend jaar zeker weer worden herhaald.


Groepsfoto

Groepsfoto