KOPPELSTEKWEDSTRIJD

Datum : 15 augustus 2009

Locatie : A.G. Wildervanckkanaal, Musselkanaal. Oomsberg - stuw.

Vandaag is voor de eerste maal de koppelstekwedstrijd vervist. Er deden 8 koppels mee, 4 heren koppels, 3 echtparen en 1 dames koppel.

Om 6.00 uur werden de koppels ingeschreven en konden zelf een steknr. trekken. Daarna is de reglement nog even doorgenomen. Waarna we gezamenlijk naar de waterkant zijn vertrokken. Ondertussen werd op de plaats van bestemming de steknrs. al door de voorzitter geplaatst. De stekken waren enkele dagen daarvoor al gemaaid. Elke koppel had een stek van 4 meter tot hun beschikking. Tussen de koppels zelf zat 30 meter ruimte. Wat heel prettig bleek te zijn. De koppels zaten ver genoeg uit elkaar zodat je geen last van elkaar had, maar dicht genoeg bij om elkaar te zien en even bij elkaar te gaan kijken, wat het heel gezellig maakte.

Daarna konden de koppels beginnen met het opbouwen van hun uitrusting, waarna de wedstrijd begon. Aan het begin schitterde de zon hinderlijk op het wateroppervlak, waardoor het zicht op de dobber wat lastig werd. Het water golfde ook behoorlijk door de wind. Af en toe ging de wind wat liggen waardoor je een prachtig glad wateroppervlak had. De zon scheen tijdens de gehele wedstrijd en met de frisse wind was het warm maar aangenaam weer.

De deelnemers zijn enthousiast begonnen met vissen, maar na verloop van tijd zag je toch wat vissers aan de wandel gaan. Dat is meestal geen heel goed teken. Later bleek helaas ook dat de vangsten wat tegen vielen. Aan het eind van de wedstrijd bleek dat wel alle koppels vis hadden gevangen.

Na de weging zijn we terug gegaan naar ons clubhuis 't Ganzenust in Vriescheloo waar, onder het genot van een hapje en een drankje, de uitslag bekend werd gemaakt.

Het bestuur had de wedstrijd goed voorbereid en georganiseerd. Voor de winnaars was een wisselbokaal beschikbaar gesteld en ze kregen ieder nog een mooie herinneringsbokaal uitgereikt. Iedere deelnemer kreeg een vleesschaal en er werden nog een paar tegoedbonnen verloot onder de deelnemers.

De eerste koppelstekwedstrijd mag een succes worden genoemd en is zeker voor herhaling vatbaar.

NAAM STEKNR. GEWICHT
1 A. Koster & J. Koster 3 2760
2 S. Borgers & B. van Polen 4 1680
3 H. v/d Molen & W. Teuben 7 1490
4 H. Houwen & J. Musch 2 700
5 E. Hilverts & G. Hilverts 1 160
6 G. Hagedoorn & A. Rijks 5 150
7 K. Reininga & D. Reininga 6 80
8 W. Prevoost & A. Prevoost 8 80
TOTAAL 7100

Groepsfoto

   

V.l.n.r. 2e prijs S. Borgers & B. van Polen, 1e prijs A. Koster & J. Koster, 3e prijs W. Teuben & H. v/d Molen